Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 17. seje Rektorske konference RS (RK RS)

22. 6. 2011 Zasedanje 17. seje Rektorske konference RS (RK RS)

Na današnji seji Rektorske konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz razpravljali o noveli Zakona o visokem šolstvu. Predstavniki Minisrtrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo so prisotnim predstavili projekt E-visoko šolstvo. Rektorska konferenca je imenovala novega podredsednika RKRS- prof. dr. Danijela Rebolja, novega rektorja Univerze v Mariboru ter podala pobudo, da se del neporabljenih kohezijskih sredstev preusmeri v infrastrukturo in razvoj kadrov v visokem šolstvu.

 

Novice slika

 

Maribor, 23. april 2021 - Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 23. 4. 2021 so rektorji opravili razpravo o sproščanju ukrepov Vlade RS vezanih na epidemijo. Rektorji univerz, člani RKRS so soglašali, da se pedagoški proces na univerzah od 26. 4. 2021 dalje izvaja v skladu z razpoložljivimi hibridnimi modeli, oz. se v živo izvedejo vse tiste oblike pedagoškega procesa, ki jih omogočajo smernice NIJZ. Priporočilo je, da se pedagoški proces izvaja v manjših skupinah.

Read more...
 

Maribor, 29. janurar 2021 – Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29.01.2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli  predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.

Read more...
 

Maribor, 8. janurar 2021 – Potekala je izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Read more...