Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 18. seje rektorske konference RS (RKRS)

21.9.2011 Zasedanje 18. seje rektorske konference RS (RKRS)

KADETNICA v Mariboru

Na današnji seji Rektorske konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz razpravljali predlogu pravilnika o razvojnih nalogah v visokem šolstvu, predlogu ustanovitve Združenja slovenskih univerz in obravnavali problematiko habilitacij v povezavi z razpisi delovnih mest.

 

Po zaključku seje so rektorji univerz z ministrico za obrambo dr. Ljubico Jelušič slovesno podpisali sporazum o sodelovanju med univerzami in Ministrstvom za obrambo.

 

Ministrstvo za obrambo in univerze ugotovljajo, da je medsebojno sodelovanje izrednega pomena za vse in da obstaja obojestranski interes sodelovanja tako na na področjih izobraževanja in usposabljanja kot na področjih znanstvenega raziskovanja in razvoja, ki se izvaja v okviru univerz.

V prizadevanju za dvig kakovosti  študija in pospeševanju mobilnost študentov med svojimi članicami so rektorji univerz podpisali Sporazum o izmenjavi študentov.

 

Novice slika

 

Maribor, 23. april 2021 - Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 23. 4. 2021 so rektorji opravili razpravo o sproščanju ukrepov Vlade RS vezanih na epidemijo. Rektorji univerz, člani RKRS so soglašali, da se pedagoški proces na univerzah od 26. 4. 2021 dalje izvaja v skladu z razpoložljivimi hibridnimi modeli, oz. se v živo izvedejo vse tiste oblike pedagoškega procesa, ki jih omogočajo smernice NIJZ. Priporočilo je, da se pedagoški proces izvaja v manjših skupinah.

Read more...
 

Maribor, 29. janurar 2021 – Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29.01.2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli  predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.

Read more...
 

Maribor, 8. janurar 2021 – Potekala je izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Read more...