Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
IZJAVA PREDSEDNIKA REKTORSKE KONFERENCE

10. 5.2012 Izjava rektorske konference Republike Slovenije

Rektorska konferenca Republike Slovenije izjavlja, da Slovenske univerze v okviru predlaganega znižanja sredstev za visoko šolstvo in znanost nikakor ne morejo izvršiti svojih zakonskih in pogodbenih obveznosti v letu 2012 ter prevzeti odgovornosti za vseobsežne posledice. Slovenske univerze opozarjajo, da bo država tako razvojno zastala.

Podrobnejše informacije so na voljo v dokumentu: KOLIKO MANJ SREDSTEV OD NAČRTOVANIH LAHKO SLOVENSKE UNIVERZE DOBIJO IZ PRORAČUNA, DA BODO V LETU 2012 PREŽIVELE BREZ VEČJIH IZGUB

 

Novice slika

 

Maribor, 23. april 2021 - Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 23. 4. 2021 so rektorji opravili razpravo o sproščanju ukrepov Vlade RS vezanih na epidemijo. Rektorji univerz, člani RKRS so soglašali, da se pedagoški proces na univerzah od 26. 4. 2021 dalje izvaja v skladu z razpoložljivimi hibridnimi modeli, oz. se v živo izvedejo vse tiste oblike pedagoškega procesa, ki jih omogočajo smernice NIJZ. Priporočilo je, da se pedagoški proces izvaja v manjših skupinah.

Read more...
 

Maribor, 29. janurar 2021 – Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29.01.2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli  predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.

Read more...
 

Maribor, 8. janurar 2021 – Potekala je izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Read more...