Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Financiranje doktorskega študija je treba urediti

Ljubljana, 28. novembra 2014 – Danes se je odvila peta redna seja Rektorske konference Republike Slovenije (RKRS) pod predsedstvom Univerze v Ljubljani. Predsednik RKRS prof. dr. Ivan Svetlik je po redni seji na novinarski konferenci izpostavili pomen financiranja doktorskega študija, pomen programa študijske izmenjave Erasmus +, pogojev za vključevanje tujih študentov, položaja znanstveno-raziskovalnega dela, problematike uvajanja eVŠ sistema, sofinanciranja znanstvene literature in e-dostopa do znanstvenih revij.

Izjava predsednika RKRS prof. dr. Ivana Svetlika po zaključku seje je v zvočnem zapisu na voljo na tej povezavi

Datoteka jev mp3 formatu. Za predvajanje sledite spodnjemu navodilu:

  • kliknite z desnim gumbom miške
  • izberite Shrani povezavo kot... oz. Save link as.../Save target as...
  • shranite datoteko lokalno pri sebi v izbrano mapo
  • njeno vsebino lahko predvajate s privzetim predvajalnikom za zvok na vašem računalniku (Windows media player, iTunes...)
 

Novice slika

 

Maribor, 23. april 2021 - Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 23. 4. 2021 so rektorji opravili razpravo o sproščanju ukrepov Vlade RS vezanih na epidemijo. Rektorji univerz, člani RKRS so soglašali, da se pedagoški proces na univerzah od 26. 4. 2021 dalje izvaja v skladu z razpoložljivimi hibridnimi modeli, oz. se v živo izvedejo vse tiste oblike pedagoškega procesa, ki jih omogočajo smernice NIJZ. Priporočilo je, da se pedagoški proces izvaja v manjših skupinah.

Read more...
 

Maribor, 29. janurar 2021 – Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29.01.2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli  predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.

Read more...
 

Maribor, 8. janurar 2021 – Potekala je izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Read more...