Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 12. seje Rektorske konference RS (RK RS)

10. 6. 2010 Zasedanje 12. seje Rektorske konference RS (RK RS)
Rektorji so obravnavali vprašanja finansiranja študijske dejavnosti za leto 2010 in  sofinanciranja podiplomskih študijskih programov, problematiko plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje študentov na kliničnem oziroma praktičnem usposabljanju in dajali pobude za ureditev sistema finansiranja znanosti na univerzah ter imenovali člane sveta Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu.

 

Novice slika

 

Maribor, 23. april 2021 - Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 23. 4. 2021 so rektorji opravili razpravo o sproščanju ukrepov Vlade RS vezanih na epidemijo. Rektorji univerz, člani RKRS so soglašali, da se pedagoški proces na univerzah od 26. 4. 2021 dalje izvaja v skladu z razpoložljivimi hibridnimi modeli, oz. se v živo izvedejo vse tiste oblike pedagoškega procesa, ki jih omogočajo smernice NIJZ. Priporočilo je, da se pedagoški proces izvaja v manjših skupinah.

Preberi več
 

Maribor, 29. janurar 2021 – Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29.01.2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli  predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.

Preberi več
 

Maribor, 8. janurar 2021 – Potekala je izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Preberi več