Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 17. seje Rektorske konference RS (RK RS)

22. 6. 2011 Zasedanje 17. seje Rektorske konference RS (RK RS)

Na današnji seji Rektorske konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz razpravljali o noveli Zakona o visokem šolstvu. Predstavniki Minisrtrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo so prisotnim predstavili projekt E-visoko šolstvo. Rektorska konferenca je imenovala novega podredsednika RKRS- prof. dr. Danijela Rebolja, novega rektorja Univerze v Mariboru ter podala pobudo, da se del neporabljenih kohezijskih sredstev preusmeri v infrastrukturo in razvoj kadrov v visokem šolstvu.

 

Novice slika

 

Koper, 8. maj 2017 – Na današnji sedmi seji so člani Rektorske konference gostili ugledna ustavna pravnika, prof. dr. Boštjana M. Zupančiča in prof. dr. Cirila Ribičiča, ki sta prisotnim predstavila vprašanje avtonomije univerze in predloge za nadaljnje korake pri ureditvi slednjega. Ustava Republike Slovenije namreč v svojem 58. in 59. členu nedvoumno določa pojem avtonomije univerze, ki pa se ne sklada z izvajanjem veljavne zakonodaje.

Preberi več
 

Koper, 24. marca 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske je Univerza na Primorskem, ki predseduje Rektorski konferenci Republike Slovenije, včeraj in danes gostila rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem so udeleženci primerjali visokošolska sistema. Srečanja sta se udeležila tudi najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister dr. Laszlo Palkovics.

Preberi več
 

Koper, 25. november 2016 - Danes je na sedežu Univerze na Primorskem v Kopru potekala 5. redna seja Rektorske konference Republike Slovenije. Člani so se seznanili s predstavljenimi izhodišči novega zakona o visokem šolstvu in raziskovalno-razvojni dejavnosti in soglasno sprejeli stališče, da država pripravi enoten zakon, ki bo urejal obe področji za univerze in raziskovalne inštitute.

Preberi več