Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 18. seje rektorske konference RS (RKRS)

21.9.2011 Zasedanje 18. seje rektorske konference RS (RKRS)

KADETNICA v Mariboru

Na današnji seji Rektorske konference so rektorji vseh štirih slovenskih univerz razpravljali predlogu pravilnika o razvojnih nalogah v visokem šolstvu, predlogu ustanovitve Združenja slovenskih univerz in obravnavali problematiko habilitacij v povezavi z razpisi delovnih mest.

 

Po zaključku seje so rektorji univerz z ministrico za obrambo dr. Ljubico Jelušič slovesno podpisali sporazum o sodelovanju med univerzami in Ministrstvom za obrambo.

 

Ministrstvo za obrambo in univerze ugotovljajo, da je medsebojno sodelovanje izrednega pomena za vse in da obstaja obojestranski interes sodelovanja tako na na področjih izobraževanja in usposabljanja kot na področjih znanstvenega raziskovanja in razvoja, ki se izvaja v okviru univerz.

V prizadevanju za dvig kakovosti  študija in pospeševanju mobilnost študentov med svojimi članicami so rektorji univerz podpisali Sporazum o izmenjavi študentov.

 

Novice slika

 

Koper, 8. maj 2017 – Na današnji sedmi seji so člani Rektorske konference gostili ugledna ustavna pravnika, prof. dr. Boštjana M. Zupančiča in prof. dr. Cirila Ribičiča, ki sta prisotnim predstavila vprašanje avtonomije univerze in predloge za nadaljnje korake pri ureditvi slednjega. Ustava Republike Slovenije namreč v svojem 58. in 59. členu nedvoumno določa pojem avtonomije univerze, ki pa se ne sklada z izvajanjem veljavne zakonodaje.

Preberi več
 

Koper, 24. marca 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske je Univerza na Primorskem, ki predseduje Rektorski konferenci Republike Slovenije, včeraj in danes gostila rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem so udeleženci primerjali visokošolska sistema. Srečanja sta se udeležila tudi najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister dr. Laszlo Palkovics.

Preberi več
 

Koper, 25. november 2016 - Danes je na sedežu Univerze na Primorskem v Kopru potekala 5. redna seja Rektorske konference Republike Slovenije. Člani so se seznanili s predstavljenimi izhodišči novega zakona o visokem šolstvu in raziskovalno-razvojni dejavnosti in soglasno sprejeli stališče, da država pripravi enoten zakon, ki bo urejal obe področji za univerze in raziskovalne inštitute.

Preberi več