Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 19. Rektorske konference RS (RK RS)

9.12.2011 Zasedanje 19. Rektorske konference RS (RK RS)

Danes je v prostorih univerzitetnega središča Univerze v Novi Gorici v Ajdovščini, potekala 19. seja Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS), obenem zadnja pod vodstvom Univerze v Novi Gorici in njenega rektorja, dveletnega predsednika RK RS prof. dr. Danila Zavrtanika.

Rektorji vseh štirih slovenskih univerz so sprejeli poročilo Nacionalne koordinacije študentskih svetov univerz, potrdili komisijo za obravnavo problematike habilitacij v povezavi z razpisom na delovno mesto in ustanovili Univerzitetni umetniški observatorij, kot delovno telo RK RS. Glavna tema razprave je bila problematika delovanja Nacionalne agencije za kakovost visokega šolstva. Rektorji so ponovno poudarili, da je sestava Sveta agencje neprimerna in otežuje razvoj ter mednarodno primerljivost univerz ter pozvali Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, da  čim prej zakonsko uredi prehod od programske na institucionalno akreditacijo in prenos avtonomije postopka akreditiranja študijskih programov na univerze.

 

Ob predaji predsednikovanja prof. dr. Danijelu Rebolju, rektorju Univerze v Mariboru, se je prof. dr. Danilo Zavrtanik zahvalil za sodelovanje, z željo, da se duh enonosti, usklajevanja in sodelovanja, ki ga je Rektorska konferenca imela v tem obdobju, ohrani tudi v bodoče.

 

Novice slika

 

Koper, 11. julij 2017 – Na 8. redni seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala na sedežu predsedujoče Univerze na Primorskem, so člani obravnavali in sprejeli več sklepov, pri čemer izpostavljamo najpomembnejše.

Preberi več
 

Koper, 8. maj 2017 – Na današnji sedmi seji so člani Rektorske konference gostili ugledna ustavna pravnika, prof. dr. Boštjana M. Zupančiča in prof. dr. Cirila Ribičiča, ki sta prisotnim predstavila vprašanje avtonomije univerze in predloge za nadaljnje korake pri ureditvi slednjega. Ustava Republike Slovenije namreč v svojem 58. in 59. členu nedvoumno določa pojem avtonomije univerze, ki pa se ne sklada z izvajanjem veljavne zakonodaje.

Preberi več
 

Koper, 24. marca 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske je Univerza na Primorskem, ki predseduje Rektorski konferenci Republike Slovenije, včeraj in danes gostila rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem so udeleženci primerjali visokošolska sistema. Srečanja sta se udeležila tudi najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister dr. Laszlo Palkovics.

Preberi več