Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Zasedanje 19. Rektorske konference RS (RK RS)

9.12.2011 Zasedanje 19. Rektorske konference RS (RK RS)

Danes je v prostorih univerzitetnega središča Univerze v Novi Gorici v Ajdovščini, potekala 19. seja Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS), obenem zadnja pod vodstvom Univerze v Novi Gorici in njenega rektorja, dveletnega predsednika RK RS prof. dr. Danila Zavrtanika.

Rektorji vseh štirih slovenskih univerz so sprejeli poročilo Nacionalne koordinacije študentskih svetov univerz, potrdili komisijo za obravnavo problematike habilitacij v povezavi z razpisom na delovno mesto in ustanovili Univerzitetni umetniški observatorij, kot delovno telo RK RS. Glavna tema razprave je bila problematika delovanja Nacionalne agencije za kakovost visokega šolstva. Rektorji so ponovno poudarili, da je sestava Sveta agencje neprimerna in otežuje razvoj ter mednarodno primerljivost univerz ter pozvali Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, da  čim prej zakonsko uredi prehod od programske na institucionalno akreditacijo in prenos avtonomije postopka akreditiranja študijskih programov na univerze.

 

Ob predaji predsednikovanja prof. dr. Danijelu Rebolju, rektorju Univerze v Mariboru, se je prof. dr. Danilo Zavrtanik zahvalil za sodelovanje, z željo, da se duh enonosti, usklajevanja in sodelovanja, ki ga je Rektorska konferenca imela v tem obdobju, ohrani tudi v bodoče.

 

Novice slika

 

Maribor, 23. april 2021 - Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 23. 4. 2021 so rektorji opravili razpravo o sproščanju ukrepov Vlade RS vezanih na epidemijo. Rektorji univerz, člani RKRS so soglašali, da se pedagoški proces na univerzah od 26. 4. 2021 dalje izvaja v skladu z razpoložljivimi hibridnimi modeli, oz. se v živo izvedejo vse tiste oblike pedagoškega procesa, ki jih omogočajo smernice NIJZ. Priporočilo je, da se pedagoški proces izvaja v manjših skupinah.

Preberi več
 

Maribor, 29. janurar 2021 – Na seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala dne 29.01.2021 so rektorji opravili razpravo z ministrico dr. Heleno Jaklisch in podprli  predlog Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za oblikovanje oziroma razmejitev statusov študentov za spodbujanje vpisa Slovencev brez stalnega bivališča v RS ter določanje kvot, ki je skladno z zmožnostmi univerz in s smernicami EU.

Preberi več
 

Maribor, 8. janurar 2021 – Potekala je izredna seja Rektorske konference Republike Slovenije, na kateri so rektorji slovenskih univerz razpravljali o problematiki izvajanja pedagoškega procesa v času ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Preberi več