Iskalnik

SlovenščinaEnglish (United Kingdom)
Financiranje doktorskega študija je treba urediti

Ljubljana, 28. novembra 2014 – Danes se je odvila peta redna seja Rektorske konference Republike Slovenije (RKRS) pod predsedstvom Univerze v Ljubljani. Predsednik RKRS prof. dr. Ivan Svetlik je po redni seji na novinarski konferenci izpostavili pomen financiranja doktorskega študija, pomen programa študijske izmenjave Erasmus +, pogojev za vključevanje tujih študentov, položaja znanstveno-raziskovalnega dela, problematike uvajanja eVŠ sistema, sofinanciranja znanstvene literature in e-dostopa do znanstvenih revij.

Izjava predsednika RKRS prof. dr. Ivana Svetlika po zaključku seje je v zvočnem zapisu na voljo na tej povezavi

Datoteka jev mp3 formatu. Za predvajanje sledite spodnjemu navodilu:

  • kliknite z desnim gumbom miške
  • izberite Shrani povezavo kot... oz. Save link as.../Save target as...
  • shranite datoteko lokalno pri sebi v izbrano mapo
  • njeno vsebino lahko predvajate s privzetim predvajalnikom za zvok na vašem računalniku (Windows media player, iTunes...)
 

Novice slika

 

Koper, 11. julij 2017 – Na 8. redni seji Rektorske konference Republike Slovenije, ki je potekala na sedežu predsedujoče Univerze na Primorskem, so člani obravnavali in sprejeli več sklepov, pri čemer izpostavljamo najpomembnejše.

Preberi več
 

Koper, 8. maj 2017 – Na današnji sedmi seji so člani Rektorske konference gostili ugledna ustavna pravnika, prof. dr. Boštjana M. Zupančiča in prof. dr. Cirila Ribičiča, ki sta prisotnim predstavila vprašanje avtonomije univerze in predloge za nadaljnje korake pri ureditvi slednjega. Ustava Republike Slovenije namreč v svojem 58. in 59. členu nedvoumno določa pojem avtonomije univerze, ki pa se ne sklada z izvajanjem veljavne zakonodaje.

Preberi več
 

Koper, 24. marca 2017 – Na pobudo Nj. Eksc. Ksenije Škrilec, veleposlanice Republike Slovenije v Budimpešti na Madžarskem, in v sodelovanju z Rektorsko konferenco Madžarske je Univerza na Primorskem, ki predseduje Rektorski konferenci Republike Slovenije, včeraj in danes gostila rektorje in druge predstavnike 15 madžarskih ter 4 slovenskih univerz. Gre za prvo tovrstno skupno srečanje rektorskih konferenc obeh držav, na katerem so udeleženci primerjali visokošolska sistema. Srečanja sta se udeležila tudi najvišja predstavnika s področja visokošolskega izobraževanja, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in madžarski minister dr. Laszlo Palkovics.

Preberi več